Hierbij het recept voor 4 personen. ik maak het altijd voor 10 of 16 personen het kan ook van verschillende stukken kip gemaakt worden (2 kippen in stukken gesneden)
voor 4 personen 4 kippen filets (het liefts supreme met een klein stukje bot) vloeibare margarine of olie 1 ui in kleine stukjes 1 teentje knoflook 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
Fragon
F
Fragon
Ses blogs
fragon.over-blog.com
Dit blog is privé : zodat ik mijn recepten terug kan vinden !
Recepten, nieuwe en bestaande, vooral vertaalde en uitgeprobeerde, met of zonder thermomix !
Fragon
Articles :
8
Depuis :
09/09/2018
Categorie :
Cuisine
Articles à découvrir
200 gr rigatone 1/2 gele ui 2 el nduja 1 aubergine 250 gr snoep tomaatjes 1 bol burrata 100 gr verse basilicum 1 teentje knoflook olijolie 1. verhit de oven voor op 220° 2. snijd 1 aubergine in kleine blokjes verdeel deze over een kleine ovenschaal. besprenkel met een scheutje olijfolie zout en peper en bak 20 min in de oven en schep halverwege om
1 kg de cerf (morceaux du cuisse) 700 gr de foie de porc 1 kg de poitrine de porc 7 gousses d'ail 2 oignons 7 oeufs 200 gr de pistaches un poigne de grains de poivres 8,1 gr de poivre (3 gr de poivre par kilo) 37,8 gr de sel (14 gr de sel par kilo) branches de persil 10 cl armagnac passer dans l'hachoir: - les viandes, l'ail, l'ognon, la moitié de
Sauce aux prunes : 500 g de prunes 125 g de cassonade 3 cs de vinaigre (cidre) 2 cs de sauce soja 1 pouce de gingembre 1 belle gousse d'ail piment dénoyauter les prunes et les placer dans une casserole. ajouter la cassonade, le vinaigre et la sauce soja, le gingembre, l'ail et le piment finement hachés. laisser mijoter pendant environ 40 minutes
500 gr tomaten (rijpe met niet al te veel pitjes) 100 gr brood 75 gr olijf olie 1 klein teentje knoflook 2 eetlepels xeres azijn 6 gr zout alles mixen 40 seconden op de hoogste stand
Voor 4 personen : 250 gr orzo 75 gr parmezaanse kaas voor de saus: 3 el milde olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 1 winterpeen geraspt 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes 2 tenen knoflook gehakt 1/2 tl chilivlokken 800 gr gepelde tomaten 400 ml groentebouillon zeezout en versgemalen peper voor de balletjes 300 gr half om half gehakt 1/2 el venke
Gebak 12 personen ingrediënten: 200 gr zelfrijzend bakmeel 150 gr amandelmeel 200 gr fijne suiker 175 gr ongezouten zachte boter 150 ml karnemelk 3 grote eiren geklopt 1 tl vanille aroma fijn geraspte schil van 1 biocitroen 10 rijpe abrikozen (even groot als een golf bal) verwarm de oven voor op 180° c. vet een 5 cm diepe bakvorm van 23x30 cm in
Source : maandblad delicious